Beginners clinic

Omdat je als beginnende mountainbiker vaak nog niet alle kneepjes kent wordt een algemene training gegeven van ongeveer twee uur.
Tijdens de clinic leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om veilig en met plezier op je mountainbike te fietsen.
Hier speelt vooral de techniek op de mountainbike een belangrijke rol.
Je leert een juiste houding aan te nemen voor de verschillende ondergronden.
Door de vele obstakels moet je ook je kijktechniek anders in stellen.
Remmen en schakelen is belangrijk voor je veiligheid en levensduur van je MTB.
Klimmen en afdalen vergen speciale technieken. Leer hoe de mountainbike onderhouden moet worden.
Na de clinic gaan we de bossen in om het geleerde in de praktijk uit te voeren. De geleerde techniek is hierbij belangrijker dan conditie.
Gedurende de clinic en tocht wordt je op de hoogte gebracht van de vaardigheden die nodig zijn om met een mountainbike redelijk uit de voeten te kunnen.

Kijk in de winkel voor de mogelijkheden

Clinic voor gevorderden

Na een paar jaar fietsen weet je precies hoe je fiets werkt, en hoe je de verschillende paden het beste kunt berijden. De moeilijkheid zit hem vaak in het goed nemen van obstakels, keren op een smal pad, scherpe bochten nemen enz. Afhankelijk van je persoonlijke wens of de vraag van de groep gaan we deze specifieke onderwerpen behandelen. Je krijgt een duidelijke uitleg hoe je de techniek kunt verbeteren. Dit ga je ook in de praktijk trainen.
Afhankelijk van de moeilijkheid kan het zijn dat je na afloop van de clinic nog wel moet oefenen. Een enkele keer heb lukt het meteen, een andere keer zul je echt dagen of weken moeten oefenen om het onder de knie te krijgen. Dat is normaal. Na afloop van de clinic weet je in ieder geval wel hoe je verder moet met oefenen.

Kijk in de winkel voor de mogelijkheden

Ladies only clinic

Verras je moeder, vrouw, vriendin of jezelf eens met een echt origineel cadeau.
Een “LADIES ONLY CLINIC”

Zonder mannen, zonder prestatie drang, zonder mannelijke lesgenoten. Onder leiding van de instructeur volg je een clinic in een gemoedelijke sfeer.
Nog meer dan anders wordt er aandacht gegeven aan de verschillen tussen mannen en vrouwen op de fiets.
Iets minder technisch maar wel vol aandacht aan de noodzakelijke punten zoals valangst worden getraind om uiteindelijk goed en veilig te kunnen mountainbiken.

Kijk in de winkel voor de mogelijkheden

Fietsvaardigheidsles op school

Fietsvaardigheid voor schoolgaande jeugd is geschikt voor jongeren vanaf de bovenbouw tot en met tieners op het voortgezet onderwijs.

In de omgeving van school of op het schoolplein wordt behendigheid op de fiets bijgebracht.
De kinderen leren op een speelse manier betere controle te krijgen over hun fiets.
Het programma bevat naast theoretische uitleg een afwisseling in individuele vaardigheden en behendigheidsspellen in groepsverband.
De kinderen nemen aan de les deel met hun eigen fiets.

Het is een ideaal programma ter voorbereiding naar het voortgezet onderwijs, fietsdiploma of als alternatief voor lichamelijke oefeningen(gymles).

Klik hier voor de mogelijkheden bij jullie op school